OSTEPRODUKSJON
OSTEPRODUKSJON
OSTEPRODUKSJON
OSTEPRODUKSJON

OSTEPRODUKSJON

Vi har produsert ost på gården fra 2005. I 2008 bygde vi vårt ysteri og har i dag et utvalg av både faste- og ferske oster, samt Brie og kaffeost. I kafeen er våre ostekaker blitt veldig populære! Og vår øvrige meny inneholder ofte ost i flere av rettene. April 2017 invisterte vi i ny ystekjele, dette vil gjøre produksjonen enklere for ystekjærringa og vi håper å øke produksjonen.

Vi produserer i dag ost for ca 10.000 liter melk. Vi yster upastaurisert og legger stor vekt på kvalitet både på melk og ost. Ysting er et mathåndverk vi er stolte av å kunne utøve! Det tar tid å perfeksjonere produksjonen av hver enkelt produkt, derfor er det heller ikke nyheter å finne hver år. Men, vi håper å produsere mere fastost, og da også kunne tilby langtidslagret ost i små ekslusive kvanta.

Vi selger vår ost fra egen gårdsbutikk, fra messer og markeder. Noen kafeer og restauranter bruker også våre oster i deres meny fra tid til annen. Vi har lamakjøtt i vår middagsmeny. I tillegg har vi utviklet resept på spekepølse av lama, denne blir produsert av vår gode samarbeidspartner, Bø Gårdsslakteri like sør for Sortland. Dette er et produkt i svært beskjedent «opplag» og selges kun i vår gårdsbutikk og brukes på vår ostetallerken så langt beholdningen rekker! 2017 vil det ikke bli produsert spekepølse av Lama.

Den største produksjonen gården har er melk og kjøttproduksjon på storfe, som går til Tine meierier og Nortura, disse produktene får du kjøpt i dagligvareforretninger.

Dagens produkter er disse:

Halvfast / fast ost:
Myta med bukkhornsfrø
Myta med karve
Myta naturell
Fjellost med chilli

Mykost:
Nordlysbrie

Marinert ost:
Go`bita – ostebiter i rapsolje med urter, chilli og hvitløk

Ferskost:
Havbris – dill
Ørnlitind – karve, timian og persille
Søllitind – hvitløk, pepper og persille
Midnattsol – hvitløk, paprika og oregano

Arktisk ost:
Kaffeost – grillet fersk ostemasse
Gomme – tilsatt rusiner og kanel